top of page
Badkamer, luxe badkamer, bad met inbouw kraan

Een nieuwe badkamer

Wij zijn jouw badkamerspecialist

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Of badkamer renovatie? Dat kan een hele zoektocht zijn! Grote badkamer, luxe badkamer, landelijke badkamer of moderne badkamer? Genoeg badkamer ideeën. We gaan geen uitdaging uit de weg. Wij beschrijven hier hoe dat in onze badkamerwinkel in Enschede in zijn werk gaat. Wij zijn jouw badkamer specialist. 

Om te beginnen zijn twee dingen voor ons heel belangrijk:

 1. Je smaak en woonstijl

 2. Product en praktische wensen

 

Waarschijnlijk heb je al badkamer & toilet inspiratie opgedaan en badkamers bekeken. Dat kan op Pinterest zijn geweest, of elders op internet. Neem dat gerust mee! Kom je zonder badkamer idee? Ook prima!

Jouw wensen en ideeën bestaan voor ons uit producten en wensen. Hierbij een voorbeeld van een klant:

 • "Ik wil graag een inloopdouche met grote regendouche en een badkamer meubel waarin ik lekker veel spullen kwijt kan. Onze badkamer moet warm en gezellig worden."

Badkamer met ligbad en handvorm lichtblauwe metrotegels aan de wand.
mat wit ligbad, inbouw badkraan chroom, natuursteen grijze wandtegels. beige natuursteen vloertegels

Je badkamer ontwerpen mét een badkamer specialist

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je badkamer? Een luxe badkamer ontwerpen is nog niet zo simpel. Een 3D badkamer ontwerp is een belangrijke stap in dit proces. In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien. Wellicht heb je zelf al geprobeerd om een badkamer of toilet ontwerp te maken in een online programma. Of misschien wil je hier zelf helemaal geen tijd aan kwijt zijn. In beide gevallen kun je iemand anders vragen om dit voor je te doen. Bijvoorbeeld een badkamerspecialist van Gevelaar. Zo kun jij deze tijd aan andere dingen besteden en heb je de zekerheid dat je de ideale badkamer indeling krijgt voor de ruimte die je hebt. 

In een 3D ontwerp komt je nieuwe badkamer pas écht tot leven. Dit is een realistische online visualisatie van hoe je badkamer eruit komt te zien.

"

De juiste indeling bedenken

Heb je toevallig al een plattegrond en/of afmetingen van je badkamer meegenomen? Zo ja, geweldig! We zullen uitleggen waarom we dat zo belangrijk vinden. Om tot een goed badkamer ontwerp te komen, moet er eerst goed nagedacht worden over je badkamer indeling. Wat wil je precies allemaal kwijt in je badkamer? Wil je een ruime inloopdouche of wil je een inloopdouche én een ligbad? Wil je een groot badkamermeubel met dubbele wastafels of wil je één waskom met een grote spiegel? Als je hier een goed beeld van hebt, kun je verder met het op schaal tekenen van je badkamer. Dit kan zo simpel zijn als met een potlood een schetsje maken op ruitjespapier. Je tekent dan de douche, het toilet en alle andere meubels ook op schaal. Vervolgens zet je het in een 3D badkamer ontwerp. Dit kun je zelf doen met een programma, maar je kunt dit ook uitbesteden met één van onze badkamerspecialisten online via videocall of fysiek in de badkamershowroom.

Tips voor het ontwerpen van je nieuwe badkamer

Een badkamer ontwerpen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn genoeg dingen waar je rekening mee moet houden waar je in eerste instantie niet aan zou denken. Een voorbeeld is genoeg bewegingsruimte creëren tussen de meubels in je badkamer. Zo voorkom je dat er te weinig ruimte is om je vrijuit te kunnen bewegen. Of dat bepaalde badkamermeubels toch niet helemaal tot hun recht komen. Dat bijvoorbeeld achteraf blijkt dat de deur in je badkamer niet helemaal open kan. Of dat de lades van je badkamermeubel niet helemaal open kunnen, zonder dat je ernaast moet gaan staan.

Het is belangrijk om aan deze volgende punten te houden voor een goede badkamer:

 • Voldoende doorloopruimte (minimaal 60cm.)

 • Goede mogelijkheden om het schoon te houden

 • Niet teveel en niet te weinig spullen

 • Een echte 'eye-catcher'

 

Het is altijd handig om een badkamerspecialist mee te laten kijken bij het ontwerpen van je badkamer. Zo weet je zeker dat je indeling wel praktisch genoeg is. Ook kunnen zij advies geven over het creëren van de meest praktische opbergruimtes en welke badkamer tegels het mooiste staan bij je badkamer ontwerp. Zo krijg je een badkamer ontwerp dat helemaal bij je smaak past.

Waarom een 3D badkamer ontwerp

Een 3D badkamer ontwerp is een prachtige visualisatie en realistisch beeld van je nieuwe badkamer. Alle afmetingen komen overeen en we kunnen zelfs een 3D realistische video voor je maken van je badkamer, zodat je  de badkamer vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken. De tekening maken we op 1:20 (1 centimeter is in werkelijkheid 20 centimer). Zo ontstaan er mooie discussies over jouw nieuwe badkamer indeling.

 

Zonder een 3D ontwerp krijg je minder snel een (goed) gevoel bij je badkamer.  Daarom is het een belangrijke stap van het proces om tot een nieuwe badkamer te komen. Een 3D ontwerp kun je maken in een online programma. Het nadeel hiervan is dat vaak redelijk simpele programma’s kunnen zijn waar je veel tijd aan kwijt bent. Wil je tijd en moeite besparen? Besteed dit dan uit aan een professional. 

Je badkamer ontwerpen met Gevelaar

 • Online videobellen of fysiek in onze badkamershowroom met een badkamerspecialist

 • Persoonlijk & professioneel advies 

 • Duidelijkheid over de ideale badkamer indeling

 • Er wordt live een 3D badkamer ontwerp gemaakt

 • We houden rekening met je badkamer budget, zodat jou geen verrassingen te wachten staat.

Meer complete badkamer inspiratie opdoen

Heb je nog niet het gevoel dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan? Bekijk dan eens onze badkamer plattegronden. Hier vind je 100+ badkamer ontwerpen die wij hebben gemaakt voor onze klanten. En er is een grote kans dat jouw badkamer indeling er ook tussen zit, want ze staan er in diverse afmetingen op. Of je nu een badkamer van kleine badkamer van 2x2 meter hebt of een badkamer van 1x4 meter. Mocht je meer inspiratie willen opdoen, dan kun je ons ook volgen op Pinterest. Elke dag vind je hier nieuwe badkamer inspiratie in verschillende stijlen. Van beige badkamers tot jaren ’30 badkamers en van japandi badkamers tot industriële badkamers. Laat je verrassen!

Terrazzo en handvorm groen4.jpg

Een badkamer ontwerp laten maken

Bij Gevelaar kun je je badkamer op maat laten ontwerpen door een badkamer specialist. Wij werken op basis met het gemak van online videobellen, of fysiek in onze badkamershowroom. Je kunt een afspraak bij ons inplannen om een door jou gekozen tijdstip. Dan zitten we klaar om je wensen te bespreken. Tijdens deze afspraak verwerken wij je badkamer wensen in een 3D ontwerp. Je kunt hier live of fysiek meekijken naar hoe wij dit doen. Na de afspraak gaan wij naar de tekentafel om het badkamer 3D ontwerp helemaal uit te werken, net als een inspiratie document, een offerte en een 3D animatiefilm. De investering hiervoor is 190,-, maar daar krijg je 95,- van terug als je de materialen voor je badkamer bij ons bestelt. Daarnaast zorgen we er natuurlijk voor dat jouw badkamer materialen precies op tijd geleverd worden.

We verzorgen de renovatie/realistie van jouw badkamer in Twente. Wij zijn een badkamerspeciaalzaak in Enschede met jarenlange ervaring. We hebben een netwerk van kwalitatief hoogwaardige tegelzetters, loodgieters, elektriciens en timmermensen aan ons weten binden. We weten dus zeker dat jouw badkamer schitterend en vooral 'heel goed' wordt. We voelen ons er heel verantwoordelijk voor!

 

Vervolgens plannen we nog een afspraak in. Hierin bespreken we alles wat we hebben gemaakt. Deze documenten ontvang je na afloop.

Bij ons maak je zelf de bovenstaande keuze, we laten je er helemaal vrij in, maar zullen je begeleiden waar nodig is!

bottom of page