top of page
Botanische Scandinavische badkamer

Creatief je badkamer inrichten: zo doe je dat! 

Je hebt een nieuwe badkamer nodig en je wil deze graag inrichten. Maar hoe ga je dat doen? Je wil natuurlijk perfect je badkamer inrichten, zodat alle spullen die je in je badkamer kwijt wilt ook daadwerkelijk in kwijt kan. Bovendien wil je ook een badkamer die precies bij jouw smaak past en die je over een aantal jaar nog steeds niet zat bent. Het liefst ook een waar kleuren en meubels in verwerkt zijn die precies bij elkaar passen. Gebruik de onderstaande tips voor het inrichten van je badkamer en je komt al een heel eind! Kom je er niet helemaal uit, dan kun je altijd de hulp inschakelen van een van onze specialisten. Zij kunnen jou helpen met praktisch badkamer advies.

Je hebt een nieuwe badkamer nodig en je wil deze graag inrichten. Maar hoe ga je dat doen?

"

Een praktische badkamer inrichting

Om bij een goede badkamer inrichting te komen, moet je allereerst bepalen welke badkamer spullen je allemaal wilt hebben. Wil je een toilet, douche, badkamermeubel en inloopdouche? Of wil je alleen een ruime douche en geen bad? Wellicht heb je ook al een idee hoe de spullen er uit mogen zien en hoeveel geld je ongeveer kwijt wilt zijn. Zo kun je makkelijker kiezen tussen een ingebouwd bad of vrijstaand bad, een douchecabine of een inloopdouche en welk soort badkamermeubel je wilt hebben. Nu je in grote lijnen weet welke spullen je wil hebben, kun je de afmetingen van je badkamer uittekenen. Daarna voeg je aan je tekening de spullen toe die je in je badkamer wilt hebben. De uiteindelijke schets hiervan kun je tekenen op ruitjespapier. Je kunt het ook op schaal uittekenen als je een beetje technisch inzicht hebt. 

Tips voor het inrichten van je badkamer

 1. Wil je je badkamer groter laten lijken? Door een grote spiegel toe te voegen oogt je badkamer optisch groter. Denk ook aan glazen douchewanden en gebruik veel lichte kleuren in je badkamer. En hoe groter je badkamer tegels zijn, hoe ruimtelijker je badkamer lijkt. 
   

 2. Zorg voor een goed verlichtingsplan voor je badkamer. Een groot raam zorgt voor veel natuurlijk daglicht, maar als je dat niet hebt is extra verlichting toevoegen belangrijk, bijvoorbeeld door spotjes in het plafond. Denk ook aan verlichting in je douche en het is ook een optie om een spiegel met (in)directe verlichting te nemen. 

 3. Denk ook aan de opbergruimte die je nodig hebt. Deze kun je laten terugkomen in de vorm van wandplanken en/of hoge kasten. Er is altijd wel een muurtje of hoekje waar je nog een kast kwijt kan. Een spiegelkast kan ook een optie zijn of een of meerdere nisje(s) in de muur waar je je douche spullen kwijt kan. 
   

 4. Zorg voor voldoende bewegingsruimte, zodat je makkelijk door je badkamer kunt lopen. Meer bewegingsruimte creëren kun je doen door de vorm of grootte van je bad, douche of badkamermeubel aan te passen. 
   

 5. Wil je dat je badkamer makkelijk schoon te houden is? Kleine tegeltjes zijn lastiger schoon te maken dan grotere badkamer tegels. En hang zoveel mogelijk meubels aan de muur, zoals een wandcloset en een hangend badkamermeubel. Zo heb je minder lastig bereikbare plekjes. 
   

 6. Gebruik een gedetailleerde 3D badkamerplanner om je badkamer in te richten. Wij maken zelf al onze badkamer ontwerpen in SketchUp. Onze specialisten kunnen hierin ook een 3D visualisatie maken van jouw badkamer inrichting. 

Inspiratie voor je badkamer inrichting

Als je een badkamer aan het inrichten bent, is het handig om er wat voorbeelden bij te pakken. Vooral voorbeelden die veel lijken op de badkamer indeling die jij hebt, zodat je op die manier wat ideeën kunt opdoen en kunt toepassen in je eigen badkamer inrichting. Speciaal daarvoor hebben wij 100+ badkamer plattegronden verzameld op één pagina. Dit zijn allemaal badkamers die door ons ontworpen zijn. Je kunt zelfs filteren op jouw badkamer afmetingen, zoals 2 x 2 meter, 3 x 1 meter, enzovoorts. Wij weten zeker dat je hier inspiratie kunt opdoen! 

Een kleine badkamer inrichten

Heb jij een zeer kleine badkamer en wil je weten hoe je die het beste kan inrichten? Een kleine badkamer vraagt altijd om extra aandacht. Je moet van te voren goed nadenken welke spullen je er precies in kwijt wilt. Een extra toilet in je nieuwe badkamer is misschien wel fijn, maar als je die weglaat kan je eventueel ook een bad toevoegen. En is een bad wel echt noodzakelijk? Eventueel kun je een bad met een douche er in nemen, zodat dit ruimte bespaart. Of als je toch niet zo vaak in bad gaat zitten, kun je in plaats daarvan een extra ruime douche nemen. Met wat passen en meten en creatief denken kan je er alsnog veel in kwijt. Bekijk ook eens onze pagina met badkamer plattegronden. Hier zitten ook een flink aantal kleine badkamers tussen met een praktische badkamer inrichting. 

Creatief badkamer advies

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je badkamer of het inrichten van je toilet? Schakel dan een badkamerspecialist van Gevelaar in! Met onze jarenlange kennis en ervaring weten wij precies hoe wij de ruimte van je badkamer het beste kunnen inrichten. Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt. En wat je inspiratie ook is die je hebt gehaald van Pinterest, Google of woonmagazines; wij kunnen het samen realiseren in jouw huis. 


Wij werken op basis van online videobellen, zodat je gemakkelijk thuis alle keuzes kunt maken voor je badkamer. Wij koppelen jou aan een van onze badkamer stylisten die met je meedenkt en luistert naar al je wensen. Vervolgens kijkt hij/zij mee om deze wensen te vertalen naar een praktisch en tegelijkertijd een mooi badkamer ontwerp. Wat ons uniek maakt is dat deze stylist tijdens een online afspraak live een 3D ontwerp maakt van je badkamer. Met deze visualisatie weet je precies hoe je badkamer eruit komt te zien! Na het eerste gesprek krijg jij deze ook opgestuurd. 

bottom of page