top of page

Technische tekening van je badkamer laten maken

Licht op betonnen muur

Ben je bezig met een badkamer renovatie of ga je een nieuwe badkamer laten bouwen? Grote kans dat je nu bezig bent met een badkamer ontwerp dat helemaal bij je wensen past. Vooraf goed nadenken over de verlichting in je badkamer hoort daar ook bij. Zelfs als je badkamer een raam heeft, dan is goede badkamer verlichting toevoegen belangrijk. Het opstellen van een lichtplan zorgt ervoor dat je het juiste licht in je badkamer krijgt en het niet te donker of juist te fel wordt. Je kan zelf aan de slag gaan om een lichtplan voor je badkamer of toilet te maken, maar dit kun je ook door een professional laten doen. Dat scheelt jou weer tijd en nadenkwerk. Laat de badkamerspecialisten van Gevelaar je helpen om een lichtplan van je badkamer te maken!

Online lichtplan bestellen

Superleuk en supersimpel!

1.

Afspraak plannen

Je plant een afspraak in.  Dit kan ook

's avonds en in het weekend zijn.

4

Betaling

Na het gesprek ontvang je een factuur van € 295,-. Na betaling starten we direct!

2.

You've got mail!

We sturen je een bevestigingsmail en een mail met instructies.

5

Tekenen

Wij maken jouw lichtplan zoals besproken en sturen je deze volgens afspraak toe binnen de afgesproken tijd.

3.

Tijd om te Skypen

We zitten klaar op jouw moment en maken contact met je. Tijd voor iets leuks :).

6

100% tevredenheid

Wij zijn pas tevreden als we van jou gehoord hebben dat het ontwerp helemaal klaar is.

> Download voorbeeld

Lichtplan van je badkamer of toilet

Wanneer je nadenkt over de beste badkamer verlichting, komt hier best nog wel wat bij kijken. In eerste instantie zou je alleen denken aan basisverlichting, zoals een aantal spotjes in het plafond. Maar tegenwoordig er is nog zoveel meer mogelijk! Zo kun je ook badkamer lampjes naast of boven je spiegel toevoegen. Bijvoorbeeld sfeervolle wandlampen of hanglampen. Of wat dacht je van (in)directe verlichting in de spiegel boven je wastafel? Dat voegt ook gelijk meer sfeer toe! Ook kun je verlichting toevoegen aan een nisje in de muur of de zijkanten van je plafond. Dit soort extra (in)directe verlichting zorgt voor meer gezelligheid en sfeer. Ook wil je dat je een fijne verlichting hebt tijdens het douchen of badderen, waar het licht niet te zwak of te fel is. Met genoeg sfeervolle verlichting kun je voldoende ontspannen in je eigen badkamer. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken in ons drukke alledaagse leven!

Toilet renovatie 16.jpg

"Het licht in je badkamer is echt belangrijk.
Het doet uiteindelijk zo veel met de sfeer
in je badkamer. We wilden zekerheid en lieten
Gevelaar ons lichtplan ontwerpen."

Coen en Bea - Haarlem

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan van je badkamer is een badkamer plattegrond waarop is aangeduid waar je verlichting wilt aanbrengen. Je bepaalt de hoeveelheid lichtpunten en op welke plek en voor welke functie je de verlichting nodig hebt. Deze functies kunnen basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting zijn. Basisverlichting is het belangrijkst. Hiermee verlicht je de volledige badkamer en deze is vaak aangesloten op de hoofdschakelaar. Functionele verlichting straalt gericht licht uit. Je voegt deze aan plekken toe waar je het licht nodig hebt, zoals bij de spiegel of in de douche. Sfeerverlichting is vaak indirect licht en wordt gebruikt om meer sfeer toe te voegen aan de ruimte. 

Technische tekeningen van een toilet voor installatie van een toilet

Skypen met Gevelaar

Thuis.
Jouw winst

Je ontvangt een lichtplan ontwerp op maat

Persoonlijk contact met een expert

Gemakkelijk en snel, digitaal vanuit huis

Jouw garantie

Professioneel advies en professionele uitwerkingen

Je ontvangt een document met alle aanzichten

Gemakkelijk en snel, digitaal vanuit huis

Jouw voordelen

Duidelijkheid over de ideale verlichting van je badkamer

Ruggespraak bij een professional

Gemakkelijk en snel, digitaal vanuit huis

Badkamer verlichting tips

1. Zorg eerst voor een goede basisverlichting, zoals (dimbare) plafondspotjes of een mooie plafondlamp. Hiervoor kun je gebruik maken van witte lampen die aansluiten bij het daglicht. Hoeveel lampen/spots je nodig hebt om je hele badkamer te verlichten ligt aan de oppervlakte, hoe hoog het plafond is en of je badkamer een lichte of een donkere ruimte is. 


2. Vervolgens focus je met accenten op plekken waar je het nodig hebt, zoals de douche of het bad. Inbouwspotjes worden hier ook vaak voor gebruikt, maar je kunt ook wandlampen gebruiken. 


3. Daarnaast kun je eventueel nog sfeerverlichting toevoegen, zoals hang- of wandlampen en/of ledverlichting. Denk bijvoorbeeld ook aan verlichting in het nisje in de muur of led strips op de wand of in een open kast. 

 

4. Goede spiegelverlichting nodig? Het beste is om boven, links en rechts van de spiegel een licht te plaatsen. Je kan spots aanbrengen boven de spiegel en/of wandlampen naast of boven de spiegel. Zorg ervoor dat het licht van voren schijnt op je gezicht, zodat je geen schaduw krijgt op je gezicht. 

 

5. De geadviseerde lichtsterkte voor badkamers en toiletten is gemiddeld 200 lux. Stel dat je badkamer 10 m2 is, dan heb je 200 x 10 = 2000 lumen nodig. Op de verpakking van een lichtbron staat het aantal lumen.  

 

6. Welk kleur licht je nodig heb in je badkamer is ongeveer 2700 Kelvin. Dit is een warme kleurtemperatuur. Bij een spiegel kun je voor een neutralere kleur gaan, bijvoorbeeld 4000 Kelvin. In een badkamer wordt meestal warm wit licht gebruikt.

 

7. Waterdichte lampen zijn belangrijk in een badkamer en toilet. De IP-waarde die is aangegeven op de verpakking van een lichtbron geeft de mate van waterdichtheid aan. Hoe hoger de IP-waarde is, hoe waterbestendiger de lamp is. Een IP23 is bijvoorbeeld prima voor drogere plekken en een IP65 is perfect voor in de douche of boven het bad. 

Min-014 Hanglamp mat wit IP20 2700K 280I - 27x8 cm. - inclusief led lamp.jpg
Meer weten?
Bel ons en vraag ons ernaar.

Schakel een specialist in

Heb je advies nodig voor het maken van een lichtplan voor je badkamer of toilet? Schakel de hulp in van Gevelaar! Wij helpen je graag met een verlichtingsplan. Hoe wij dat doen? Onze badkamerspecialisten geven je graag advies over de juiste verlichting in je badkamer. Wij verwerken dit in een prachtige fotorealistische 3D visualisatie van je badkamer. Zo kun je direct bekijken hoe de verlichting er in je badkamer eruit komt te zien. Dit unieke badkamer ontwerp krijg jij na afloop opgestuurd. Vervolgens kun je ook de badkamer spullen bij ons bestellen. Wij zorgen ervoor dat alles in één zending bij je thuis wordt gebracht. 

PHOTO-2021-03-04-14-06-09 1.jpg

Persoonlijk digitaal advies. 
Straks ben jij helemaal happy met je nieuwe badkamer en toilet

bottom of page