In 3 stappen naar een goede badkamer indeling
Heb je moeite met het ontwerpen van jouw badkamer? Een goed doordacht badkamerontwerp start altijd met een goede badkamer indeling. Hieronder vind je 3 stappen om tot de ideale indeling van je badkamer te komen, of het nu gaat om een compacte badkamer indeling 2x3 of een grotere ruimte. Wij zorgen ervoor dat al jou wensen worden gerealiseerd.
Begin met het kiezen van de producten die je in jouw badkamer wilt hebben. Meet de badkamer op en maak aantekeningen van de afmetingen om jouw badkamer indeling plattegrond uit te tekenen. Vergeet niet om de benodigde bewegingsruimte mee te nemen in je ontwerp. Deze aanpak zorgt ervoor dat jouw badkamer indeling zowel mooi als praktisch is.
Mocht je er nog niet uitkomen, dan kunnen onze badkamer specialisten je daar altijd bij helpen. Met een online afspraak helpen we je graag verder door een 3D visualisatie van je voorbeeld badkamer indeling te maken, zodat je met vertrouwen de ruimte kunt inrichten.
Stap 1: Bepaal de producten in je badkamer indeling
De eerste stap in het ontwerpen van je badkamer indeling is goed zelf te doen. Er is namelijk simpelweg niemand anders die beter weet wat er in je nieuwe badkamer moet komen dan jijzelf. De producten die de meeste impact hebben op de indeling van je badkamer zijn een douche, bad, badkamermeubel, toilet en opbergruimte.
Ga je bijvoorbeeld voor een inloopdouche of een douchecabine? Je kunt ook een muurtje laten bouwen als douchewand, of een douche in je bad bouwen. Denk ook aan de badkamermeubel die in de badkamer indeling veel ruimte in beslag neemt. De grootte daarvan kun je natuurlijk zelf bepalen.
Wil je daarnaast ook een bad in je badkamer indeling? Dan kun je kiezen voor een vrijstaand ligbad of een inbouw ligbad, wellicht wil je ook een toilet in je badkamer indeling met genoeg opbergruimte, zoals wandplanken en/of hoge kasten. Deze overwegingen zijn cruciaal bij het maken van een badkamer indeling plattegrond die aan al je wensen voldoet.
Ga je bijvoorbeeld voor een inloopdouche of een douchecabine? Je kunt ook een muurtje laten bouwen als douchewand. Of een douche in je bad laten bouwen.
Stap 2: Teken de badkamer afmetingen
Ook het opmeten van je badkamer indeling kun je zelf doen, echt waar! We merken vaak dat mensen hierover onzeker zijn. Waarschijnlijk meet je het 5x na, dus dan weten wij eigenlijk wel zeker dat de afmetingen zullen kloppen 😉. Je kunt deze afmetingen vervolgens eenvoudig noteren in een schets. Toch blijven er een paar dingen lastig:
- Hoe breed is de deur?
- Hoe draait de deur?
- Is er een raam in je badkamer indeling?
- Wat zijn de afmetingen van het raam?
- Op welke hoogte begint het raam?
Deze schets kun je daarna uittekenen op bijvoorbeeld ruitjespapier. Als je een beetje technisch inzicht hebt, kun je het zelfs op schaal uittekenen. We begrijpen dat dit lastig kan zijn als je dit niet dagelijks doet. Je kunt altijd een specialist van Gevelaar inschakelen om je te helpen bij het maken van jouw voorbeeld badkamer indeling. Wij tekenen zelf digitaal met SketchUp Pro, maar er is ook een gratis versie van SketchUp te downloaden waarmee je het zelf kunt proberen.
Stap 3: Zorg voor genoeg bewegingsruimte
Voldoende doorloopruimte is belangrijk voor een comfortabele badkamer indeling, want je wilt gewoon prettig door de badkamer kunnen lopen. En dat is niet makkelijk in de kleine Nederlandse badkamers. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om creatief om te gaan met de doorloopruimte in je badkamer indeling. Meer bewegingsruimte creëren kan bijvoorbeeld door de vorm of de grootte van het bad, badkamermeubel of de douche aan te passen, zodat al je wensen toch in vervulling kunnen gaan. Past er in je badkamer ruimte helaas geen bad, maar zou je die wel graag willen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een bad gaan met een douche er in. Of je kunt misschien wel een bad plaatsen, maar dan moet het toilet in je badkamer wel verdwijnen.
Wij hebben zelf al honderden badkamer indelingen ontworpen en weten daardoor precies hoeveel bewegingsruimte er nodig is voor elk meubel. Volgens de ‘stelregels’ zou er bijvoorbeeld 55 cm bewegingsruimte moeten zijn voor je badkamermeubel. In onze voorbeelden van badkamer indelingen zouden we hier echter niet zo snel kiezen, omdat dit wel erg krapjes is. Daarom houden wij hiervoor altijd 60 cm aan. Wanneer het badkamermeubel een diepte heeft van 45 cm en de lade zou nog open moeten, dan is er een grote kans dat je naast het meubel moet staan. Dan is 55 cm niet echt praktisch.
100+ badkamer indeling voorbeelden
Heb je inspiratie nodig voor je badkamer indeling? Wij hebben maar liefst 100+ badkamer plattegronden en indelingen ontworpen en uitgetekend!. Deze hebben wij allemaal verzameld op één pagina. Je kunt zelfs filteren om op deze manier tot de juiste badkamer indeling te komen. Of je nu een ruimte hebt van 3 x 3 meter of een meer uitgestrekte badkamer van 2 x 3 meter, wij zijn ervan overtuigd dat jouw ideale badkamer indeling er ook tussen zit!
Persoonlijk advies voor je badkamer indeling
Heb je inspiratie opgedaan, maar weet je nog niet helemaal hoe je het aan moet pakken? Schakel dan een badkamerspecialist in die je helpt met het indelen van je badkamer. Alle inspiratie die je hebt gevonden op het internet, op social media, in woonmagazines kunnen wij samen realiseren in jouw huis. Met onze hulp wordt jouw badkamer of toilet precies zoals jij het wilt hebben!
Hoe wij te werk gaan? Wij werken op basis van online videobellen. Zo kun je gemakkelijk thuis alle moeilijke keuzes maken voor je badkamer indeling. Onze specialisten denk mee om bij een praktisch en tegelijkertijd mooi badkamer ontwerp uit te komen. Na ons eerste gesprek ontvang je van ons een 3D video van je nieuwe badkamer. Dit is een prachtige 3D visualisatie die wij samen met jou hebben samengesteld. Vervolgens zetten we alle spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ en zorgen wij dat alle spullen in één zending bij je worden thuisgebracht.