top of page
een sfeer afbeelding van een badkamer met schuin dak

Je badkamer verbouwen in 6 handige stappen

Ben je uitgekeken op je huidige badkamer en wil je graag een nieuwe badkamer die beter bij je smaak en je wensen past? Een badkamer verbouwen of toilet verbouwen is helaas over het algemeen geen makkelijk project. Je moet eerst goed nadenken en een aantal stappen doorlopen voordat je aan de slag kunt gaan. Zoals het bepalen van je budget, een nieuwe badkamer indeling en het plannen van de werkzaamheden. Maar hoe verder je in het proces zit, hoe meer voldoening het geeft. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen hoe je gloednieuwe badkamer eruit komt te zien! Hieronder vind je de belangrijkste stappen die je moet doorlopen bij het verbouwen van je badkamer. 

“Hoeveel kost dat?” is waarschijnlijk de eerste vraag die je hebt wanneer je je badkamer wilt renoveren. De gemiddelde kosten hiervoor variëren enorm en zijn ongeveer €3.500 - €10.000

"

De kosten voor een badkamer verbouwing

“Hoeveel kost dat?” is waarschijnlijk de eerste vraag die je hebt wanneer je je badkamer wilt renoveren. De gemiddelde kosten hiervoor variëren enorm en zijn ongeveer €3.500 - €10.000. De kosten verschillen door een groot aantal factoren. Ga je de hele badkamer verbouwen of slechts een gedeelte daarvan? Ga je zelf aan de slag met het maken van een badkamer ontwerp of wil je je hierbij laten helpen? En wil je daarna zelf gaan slopen en/of verbouwen of ga je een aannemer of installateur inhuren? Wanneer je de hulp inschakelt van een specialist gaan de kosten natuurlijk omhoog. Maar dit kan je ook een hoop frustratie schelen. Hou ook rekening met het eventueel verleggen van leidingen. Daarnaast hangen de kosten van een badkamer renovatie ook af van de grootte van je badkamer en het materiaal dat je wilt aanschaffen. Dit kun je zo goedkoop of luxe maken als je zelf wilt. 

Stappenplan voor het verbouwen van je badkamer

Stap  1: Breng je budget in kaart

Hoeveel budget heb je voor je badkamer renovatie? Breng dit in kaart. Wil je toch zelf je badkamer verbouwen of heb je budget genoeg om je te laten helpen? Vraag eventueel ook een aantal offertes op zodat je meer feeling krijgt bij de totale kosten van je badkamer renovatie.

Stap  2: Badkamer inspiratie opdoen

Dit is vaak de leukste stap van het proces. Bekijk zoveel mogelijk badkamer inspiratie op Pinterest, Google en/of woonmagazines. Maak je eigen moodboard zodat je kunt zien welke stijl je badkamer moet hebben. Misschien kom je ook al een paar te gekke badkamer spullen tegen!

Stap 3: Een wensenlijstje maken

Tijd om een wensenlijstje te maken. Degene die het beste weet wat er precies allemaal in je nieuwe badkamer moet komen ben jij natuurlijk zelf. Je kunt het zo goedkoop of luxe maken als je zelf wilt. Ga je bijvoorbeeld toch voor een inloopdouche of is een douchecabine ook voldoende?

Stap 4: Badkamer indeling bepalen

Nu je weet wat er allemaal in je badkamer moet komen, kun je de badkamer indeling bepalen. Vervolgens maak je hiervan een tekening op schaal en maak je ook eventueel een 3D tekening. Hulp nodig bij het indelen van je badkamer? Schakel de hulp in van Gevelaar!

Stap 5: Plannen en bestellen

Nu is het tijd om een planning te maken en alles ruim van te voren te bestellen. Ga ervan uit dat het even duurt voordat het materiaal dat je nodig hebt thuisbezorgd kan worden. Ook aannemers of installateurs zijn vaak niet direct beschikbaar voor je project. Hou hier rekening mee!

Stap 6: Slopen, verbouwen, etc.

Tijd om aan de slag te gaan! Wellicht ga je zelf het sloop- en/of verbouwwerk doen of misschien heb je dit uitbesteed. Een complete verbouwing kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Stem dit van te voren goed af met degene die je badkamer gaat renoveren, zodat je je hierop kan instellen.

Zelf aan de slag gaan of hulp inschakelen

Een badkamer verbouwen kost erg veel tijd als je hiermee zelf aan de slag wilt gaan. Tijdens een verbouwproject wordt er namelijk veel van je gevraagd. Bepaal goed of je de kennis, het gereedschap en de tijd hiervoor hebt. Veel mensen hebben een drukke baan en ook nog eens een hectisch thuisleven. Daarom kan het extra fijn zijn om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een badkamerspecialist. Zodat je samen kan kijken naar het beste badkamer ontwerp voor de ruimte die je hebt. En natuurlijk een aannemer of installateur die je helpt bij het organiseren of installeren van je badkamer. Hiermee maak je de druk op jezelf en je gezin lager, zodat er geen spanningen ontstaan. Wil je toch zelf aan de slag gaan? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent en weet aan welke dingen je allemaal moet denken, zoals bijvoorbeeld de elektriciteit en de wateraansluiting.

Terrazzo en handvorm groen8.jpg

Badkamer advies van Gevelaar

Wil je weten hoe je je badkamer inspiratie het beste kan verwerken in een praktisch en smaakvol badkamer ontwerp? Of wil je meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen bij het verbouwproces, bijvoorbeeld bij het maken van een technische tekening van je badkamer? Wij helpen je graag! Onze badkamerspecialisten staan voor je klaar om je te adviseren. Het werkt heel gemakkelijk: je kunt namelijk vanaf je eigen bank alle keuzes maken. Wij werken namelijk op basis van online videobellen. Net zo gemakkelijk!


De eerste afspraak is altijd vrijblijvend. Tijdens deze afspraak bespreken wij al je wensen en maken we de eerste opzet voor een 3D badkamer ontwerp. Vervolgens werken wij deze tot in de details uit en maken wij een prachtige digitale visualisatie van je droombadkamer. Tijdens de tweede online afspraak bespreken wij dit badkamer ontwerp met je en of er eventueel nog wat moet veranderen. Ook ontvang je een 3D animatiefilm van je badkamer en bespreken wij vervolgens de offerte met je. Is deze akkoord? Dan zorgen wij ervoor dat de materialen die je nodig hebt op de afgesproken dag bij je bezorgd worden. Zo simpel is het!

bottom of page