top of page
een sfeer afbeelding

Stappenplan voor het renoveren van je toilet

Je wil graag je toilet renoveren of verbouwen. Grote kans dat dit komt omdat je toilet verouderd is en aan renovatie toe is. Of wellicht ben je wel uitgekeken op je toiletruimte en wil je het nu helemaal anders aanpakken. Pak het onderstaande stappenplan erbij om stap voor stap te zien waar je aan moet denken bij een toilet renovatie. En mocht je hulp nodig hebben bij een nieuw toilet ontwerp, dan kun je onze hulp inschakelen. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om al je wensen te vertalen naar een passend toilet ontwerp. Onze badkamer stylisten denken graag met je mee en maken in een speciaal ontwerp programma een prachtige 3D visualisatie van je nieuwe toiletruimte. 

Met dit stappenplan weet je zeker dat je een toilet samenstelt waar

je nog vele jaren plezier van zal hebben.

"

De kosten voor een toilet verbouwing

Net als een badkamer verbouwen variëren de kosten voor een toilet renovatie ook heel erg. Voor een compleet nieuw toilet inclusief installatie moet je denken aan ongeveer €3.500 tot €5.000. Wanneer je alleen nieuwe spullen wilt inkopen moet je denken aan ongeveer €1.000. Ook hiervoor geldt: je kunt het zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. De kosten kunnen enorm variëren door verschillende factoren. Misschien wil je wel zelf aan de slag gaan en kun je de toilet renovatie daarmee goedkoper maken. Of wellicht wil je juist iemand inhuren die de boel voor je gaat slopen en/of de nieuwe spullen gaat installeren. Zodat je daar zelf geen omkijk meer naar hebt en tijd over hebt voor andere belangrijke dingen. Voor tegels, stucwerk en sanitair heb je namelijk vaak wel een specialist nodig. Of misschien wil je een stylist inhuren die je helpt bij het maken van een nieuw ontwerp voor je toiletruimte. Daarmee gaan de kosten natuurlijk wel omhoog, maar dit levert je wel een heel gaaf, nieuw toilet ontwerp op.

Een nieuw toilet ontwerp maken

Je wil je bestaande toiletruimte renoveren of een geheel nieuw toilet ontwerpen voor bijvoorbeeld je nieuwe huis. Voordat je gaat slopen en gaat verbouwen, is het belangrijk om eerst goed na te denken over hoe je nieuwe toiletruimte eruit komt te zien. Wil je je toilet verplaatsen of mag deze ook op dezelfde plek blijven staan? Wil je een hangtoilet of ga je voor een staand toilet? Ga je voor een kleine wastafel of wil je liever een modern wc fonteintje met kleine waskom? Misschien wil je ook wel gloednieuw tegelwerk in je toilet. Niks is te gek! Je kunt altijd gaan voor een standaard, klassieke toilet inrichting, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk dan dat. Ga bijvoorbeeld voor zwart sanitair, tegels met een patroontje, een vrolijk behang op de muur of ga voor een luxe uitstraling met gouden accenten. Voor meer toilet inspiratie bekijk je onze pagina met 10 tips voor het inrichten van je toiletruimte.

Stappenplan voor je toilet renovatie

Stap 1: Breng in kaart wat je allemaal precies wilt doen. Wil je een gedeelte van het toilet renoveren of wil je de volledige toiletruimte verbouwen? Wil je alleen het sanitair vervangen of wil je een nieuwe toiletruimte in een stijl die meer bij jou past? Breng ook in kaart hoeveel budget je kwijt wilt zijn aan het project.


Stap 2: Daarna is het tijd om inspiratie op te doen voor je toilet en een wensenlijstje te maken. Wat heb je allemaal nodig voor dit project? Op Pinterest, Instagram en Google kun je tussen zoveel toilet afbeeldingen struinen als je wilt. Bekijk vervolgens wat er mogelijk is in de ruimte die je hebt. Je kunt ook alvast kijken of de spullen op je wensenlijstje qua kosten in je budget passen.  


Stap 3: Ontwerp een indeling voor je nieuwe toilet. Misschien verandert er weinig tot niks of misschien verandert er wel heel veel! Tijdens deze stap kun je je ook laten adviseren door een professional. Hij/zij kijkt mee naar wat er allemaal mogelijk is in de ruimte die je hebt en geeft je handige tips. Bij ons wordt je toilet ontwerp gemaakt in een 3D programma, waardoor je een prachtige digitale visualisatie hebt van je toilet. Ook worden alle spullen die je nodig hebt in één zending bij je thuisgebracht. 
 

Stap 4: Vervolgens is het tijd om de nieuwe spullen te bestellen en de werkzaamheden die gedaan moeten worden in te plannen. Er is een grote kans dat namelijk niet alles gelijk geleverd kan worden of dat het even duurt voordat een bedrijf je kan helpen met verbouwen. Doe dit dus ruim op tijd, zodat je niet nog langer hoeft te wachten. Ga je (een gedeelte van de) werkzaamheden zelf oppakken, dan weet je door je planning wanneer je dit precies kunt doen. 
 

Stap 5: Nu is het écht tijd om te slopen en/of te verbouwen! Je toilet wordt langzaam omgetoverd tot het mooiste kleinste kamertje van je huis. Een toilet verbouwen duurt gemiddeld 4 tot 6 werkdagen. Hoe lang het daadwerkelijk duurt, heeft natuurlijk te maken met de complexiteit van het project. 

Online videobellen of een afspraak in de winkel

Wil je graag de hulp inschakelen van een professional? Wij helpen jou graag bij het maken van een nieuw toilet ontwerp! De eerste afspraak is altijd geheel vrijblijvend; je zit nergens aan vast. Tijdens deze afspraak bespreken wij al je wensen en maken we de eerste opzet voor het toilet ontwerp. Deze werken wij vervolgens uit tot een prachtige 3D visualisatie van je nieuwe toilet. Je krijgt onze hulp bij het toepassen van al je wensen en wij toveren de ruimte om naar eentje die helemaal bij jouw smaak en woonstijl past. Tijdens de tweede afspraak bespreken we alle details en na afloop krijg je een 3D animatievideo van je nieuwe toiletruimte, een inspiratie document en een offerte opgestuurd. Is deze akkoord? Dan zorgen wij ervoor dat alle spullen in één zending bij je thuisbezorgd worden. Op die manier kunnen wij je ontzorgen tijdens je toilet renovatie. 

bottom of page