top of page

Gratis bezorging vanaf € 495, sanitair altijd gratis

Bezorging op afspraak

Al vele tevreden klanten

Winkel in Enschede

Regendouches en douchekranen

Een regendouche zie je veel terug op inspiratiesites en natuurlijk op deze pagina. Of je nou kiest voor een mooie zwarte inbouw regendouche of een gouden opbouw regendouche. Hiermee maak je van jouw badkamer een plekje waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Bekijk hier ons groot assortiment aan regendouchesets. 

Voordelen van Regendouche

Als je ervan houdt om comfortabel te douchen, dan is de regendouche de perfecte keuze voor in jouw badkamer. De regendouchekoppen zijn erg breed, waardoor het water aanvoelt als een regenbui waarbij de stralen gelijkmatig tegen je lichaam komen.

Daarnaast zijn sommige regendouches waterbesparend, waardoor je dus rustig kunt douchen, en niet constant hoeft te denken aan veel waterverbruik. Dit maakt je regendouche niet alleen milieuvriendelijk, maar hiermee bespaar je ook flinke kosten.

Inbouw of Opbouw regendouche?

Het kiezen van een inbouw of opbouw regendouche hangt af van je smaak en natuurlijk ook de situatie. 

Een inbouw regendouche ziet er vaak luxer en strakker uit, omdat het in de muur en plafond wordt geinstalleerd. Als je jouw hele badkamer aan het verbouwen bent, dan is inbouw regendouche een handige keuze, aangezien de leidingen in de muur zijn weggewerkt. 

Als je niet je hele badkamer gaat verbouwen zijn opbouw regendouches perfect voor je bestaande badkamer. Ze zijn makkelijk te installeren aan de wand en zien er ook nog eens prachtig uit!

Voor welke optie je nou gaat, ze bieden allebei de zelfde luxe en comfortabele douchervaring voor in jouw badkamer!

Regendouche onderhoudstips

Natuurlijk hoort het goed onderhouden van je regendouche er ook bij, zodat die langer meegaat en er splinter nieuwe uit blijft te zien. Hier zijn wat tips:

Af en toe schoonmaken: Maak de douchekop regelmatig schoon met een zacht doekje en gebruik milde schoonmaakmiddelen (citroenzuur) om eventuele kalk en vuil te verwijderen. 

Ventilatie: Zorg ervoor dat er goede ventilatie door de gehele badkamer is om schimmel te voorkomen. 

Ontkalken: Het ontkalken van bijvoorbeeld een binnenwerk kan je bijna nooit voorkomen, maar er is wel een oplossing om het te verminderen. Draai bijv. 1-3 keer per maand aan de thermostaat van koud naar warm. Dit zorgt ervoor dat de schijven in het binnenwerk  van de thermostaat soepel blijven, en dat er minder vuil in komt. Wat je ook kan doen is het binnenwerk in azijn stoppen, en het vuil laten oplossen. Maar een binnenwerk demonteren vraagt wel een klein beetje handigheid.

Tips voor kopen van je regendouche

  • Type Installatie: Overweeg de keuze voor een inbouw of opbouw regendouche. Een inbouw regendoucheset geeft een strak effect, maar de montage kan alleen als je de gehele douche verbouwt.

  • Douchekop Grootte: Grotere douchekoppen bieden een fijne en meer com, maar controleren of je waterdruk dit kan ondersteunen. Voor een 20 cm. hoofddouche is een CV installatie met minimaal CW3 aan te raden. Daarnaast is de dikte van je leidingen erg belangrijk, deze dient minimaal 16 mm. te zijn, maar is ook zeer sterk afhankelijk van de lengte van de leidingen. 

  • Materiaal en Afwerking: Selecteer een regendouche van roestvrij staal of messing voor duurzaamheid, en kies een afwerking die bij je badkamerinterieur past, zoals een regendouche in het zwart, goud of chroom.

  • Budget: Stel een budget vast en vergelijk verschillende modellen binnen deze prijsklasse.

bottom of page