top of page

Terrazzo tegels 

De terrazzo tegels zijn terug! En dat heeft een hele goede reden: het staat super gaaf in je badkamer, toilet of keuken! Er is inmiddels heel veel keuze wat betreft verschillende terrazzo tegels en ze zijn in een heleboel kleuren verkrijgbaar. Als je van heel dicht bij kijkt, kan het patroon van terrazzo tegels druk ogen. Toch kunnen deze badkamertegels een oase van rust brengen als je ze bijvoorbeeld combineert met witte tegels. En waar het vroeger een goedkope oplossing was voor de vloer, is het nu een te gekke stijlvolle keuze in je badkamer! Ga jij ook voor die strakke stijl met een knipoog naar vroeger? Maak een keuze uit de onderstaande terrazzo tegels uit ons assortiment!

  Van vroeger naar nu

  De terrazzo tegel is ontstaan door het hergebruiken van overgebleven stukjes en restanten. In kerken en ander historische gebouwen werden restmaterialen marmer of graniet bij het beton op de vloer gestort. Na een lange reis worden ze nu ook badkamers en keukens. Omdat er veel over gelopen werd, werd het op een natuurlijke manier gepolijst. Hierdoor werden de stukjes marmer en graniet zichtbaar aan de oppervlakte. Het resultaat zag er zó mooi uit, dat het steeds vaker werd gebruikt in terrazzo badkamers. Vroeger waren er vakmensen die gespecialiseerd waren in het maken van . Nadat de speciale mix van beton en korrels was gestort, werden de terrazzo tegels vervolgens gepolijst, waardoor het gemakkelijke is om ze in standaard maten zoals 60x60 te produceren. Deze maten zijn perfect voor zowel badkamervloeren als voor terrazzo tegels in de  keuken. Ook kun je nu kiezen uit veel meer soorten kleuren, korrels en afwerkingen. En ze worden niet op een natuurlijke manier gepolijst, maar dit wordt machinaal gedaan.

  Terrazzo tegels in je badkamer of toilet

  Wanneer je terrazzo tegels toevoegt aan je badkamer of toilet, heeft dit een aantal voordelen. Ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken en ze zijn stoot- en krasvast, wat ze ideaal maakt voor terrazzo badkamervloeren en terrazzo wandtegels. De terrazzo tegel past goed bij een jaren ’30 badkamer. Ook kun je ze toevoegen aan je Scandinavische badkamer, beige badkamer of moderne badkamers.

  Hoe je de terrazzo tegels kunt toevoegen aan je badkamer? Voeg ze toe aan de achterwand van je badkamermeubel, als accent in je inloopdouche, op de vloer voor een natuurlijk effect of op één of meerdere wanden van je badkamer. Je kunt ze ook als tegellambrisering toevoegen, tot bijvoorbeeld halverwege de muur. Op de andere helft van de muur kun je dan bijvoorbeeld een andere soort tegel toevoegen, zoals witte metrotegels. Hierdoor oogt je badkamer nog steeds rustig. Voor meer terrazzo tegels inspiratie bekijk je onze Pinterest pagina!

  Bestel tegelsamples

  • Stuur ons een berichtje via WhatsApp

  • Bestel maximaal 3 tegelsamples

  • Voor een eenmalige prijs van €18,99

  • Je ontvangt de samples zo snel mogelijk

  Wil je daarna de tegels bestellen? Bij een bestelling krijg je het samplebedrag als korting van ons terug!

  Terrazzo tegels bestellen

  Zie je in ons assortiment de terrazzo tegel die je graag wilt hebben? Wanneer je de tegel(s) van dicht bij bekijkt, kun je makkelijker een besluit maken. Daarom kun je bij ons tegelsamples bestellen! Je kunt maximaal 3 verschillende tegelsamples tegelijkertijd bestellen voor een eenmalige lage prijs. Deze ontvang je zo snel mogelijk in huis. Heb je daarna een keuze gemaakt, dan kun je ze gemakkelijk online bestellen in onze webshop. Wist je dat alle badkamertegels die wij verkopen zijn onderworpen aan strenge kwaliteitseisen? Wij leveren dus alleen A-kwaliteit terrazzo tegels!

  Alternatief voor de visgraat tegel

  Een leuk alternatief voor de visgraat tegel in je badkamer of toilet is de chevron tegel, oftewel de Hongaarse punt. Het verschil is minimaal en daardoor worden deze twee patronen ook vaak door elkaar gehaald. Waar het verschil dan in zit? Visgraat tegels geven een geweven effect; een soort zigzagpatroon. De tegels worden loodrecht tegen elkaar aan gelegd in een hoek van 45 graden. Bij de Hongaarse punt heb je meer te maken met rechte stroken. Hier worden de tegels in een hoek van 45 graden of 60 graden tegen elkaar aan gelegd. Ze staan ook wel bekend als sergeantstrepen, omdat deze lijken op de strepen van een sergeant die zijn aanduiden. Ook zit er een rechte naad in het midden en dat hebben visgraat tegels niet. Over het algemeen oogt de Hongaarse punt visueel veel rustiger.

  Stel je nieuwe badkamer samen

  Wij vinden dat de badkamer en toiletten in Nederland best wat spannender en unieker mogen zijn. Maar hoe? Daar helpen wij je bij! Alle inspiratie die je vindt, of dat nu bij je buren of op het internet is; kunnen wij samen realiseren in je huis. Plan direct een afspraak in met één van onze badkamer stylisten. Tijdens de eerste afspraak bespreken wij al je wensen. Vervolgens kijken wij naar de ruimte die je hebt en hoe we al je wensen het beste kunnen toepassen. Misschien komt daar wel iets heel anders uit dan je in eerste instantie dacht! Ook tekenen wij een uniek 3D badkamer ontwerp voor je uit. De opzet hiervoor wordt live tijdens de eerste afspraak gemaakt. Vervolgens werken wij deze helemaal uit, inclusief een video en een inspiratie document. Ondertussen hebben wij met onze jarenlange ervaring al heel veel badkamers gerealiseerd. Met onze hulp worden jouw badkamer en toilet precies zoals jij het wilt hebben! Met de mooiste terrazzo tegels natuurlijk 😉

  bottom of page