top of page

Je badkamer koel tijdens warme dagen

Terwijl we genieten van het mooie weer, kan het soms best lastig zijn om de badkamer koel en comfortabel te houden. We geven je daarom drie handige tips om je badkamer koel te houden.


Ventilatie is de sleutel


Een open deur natuurlijk, maar ventilatie van je badkamer is echt het allerbelangrijkste om je badkamer fris te houden. Zorg ervoor dat je badkamerventilator goed werkt en aanstaat tijdens en na het douchen. Komen er warme dagen aan? Zorg dat je de ventilator goed schoonmaakt. Tegenwoordig heb je badkamerventilatoren die bijvoorbeeld op Wifi of Bluetooth werken en aangaan wanneer de luchtvochtigheid te hoog word. Zo kun je de luchtkwaliteit dus makkelijk monitoren. Een open raam kan natuurlijk ook helpen om frisse lucht binnen te krijgen.


Investeer in zonwering en raambekleding


Wanneer de zon vol op je ramen schijnt, loopt de temperatuur snel op. Om dit te voorkomen is het verstandig om te investeren in zonwering of raambekleding. Je hebt heb veel verschillende mogelijkheden hierin. Let er altijd op dat de raambekleding goed bestand is tegen vochtige ruimten. Kies verder voor lichte kleuren en materialen die de warmte reflecteren in plaats van absorberen. Raambekleding is trouwens sowieso een heel goed idee om meer sfeer in je badkamer te krijgen.


Verfrissende badkamerproducten


Daarnaast kun je ook gebruikmaken van verfrissende badkamerproducten om je badkamer koel en aangenaam te houden tijdens warme dagen. Denk aan geurkaarsen of diffusers met verkoelende geuren zoals eucalyptus of munt. Ook bad- en doucheproducten met verfrissende ingrediënten, zoals citrusvruchten of aloë vera kunnen je zintuigen prikkelen en je een verkoelend gevoel geven tijdens het douchen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page