top of page

Must-have: planten in je badkamer

Onze interieurstylisten vinden een badkamer niet compleet zonder planten. Planten in je badkamer creëren namelijk een relaxte sfeer en werken stress verlagend. We zorgen daarom altijd dat planten een onderdeel zijn van een badkamerontwerp. Heb je al een droombadkamer en wil je nét even wat extra? Deze 4 planten doen het super goed in je badkamer.


Welke planten zijn geschikt in een badkamer?

Let bij het uitzoeken of een plant geschikt is voor een vochtige ruimte. Weet je het niet helemaal zeker? Vraag het dan gerust na bij je lokale tuincentrum, zij weten er natuurlijk alles van. Deze vier planten doen het in ieder geval goed in een vochtige ruimte.


Varens

Varens zijn een uitstekende keuze voor de badkamer vanwege hun vermogen om goed te groeien in vochtige omstandigheden. Ze gedijen goed bij indirect licht en voegen een warme en groene uitstraling toe aan je badkamer.

Sansevieria

Sansevieria staat bekend om zijn lage onderhoudsvereisten en zijn vermogen om lucht te zuiveren. Deze plant gedijt goed in zowel lichte als schaduwrijke omstandigheden en is perfect voor mensen zonder groene vingers.

Pothos

Pothos is een veelzijdige plant die goed gedijt in vochtige omgevingen. Het kan worden opgehangen aan het plafond of op een plank worden geplaatst, waardoor het een prachtige hangplant is voor je badkamer.

Orchideeën

Orchideeën voegen elegantie en kleur toe aan je badkamer. Ze gedijen goed in een omgeving met hoge luchtvochtigheid en hebben helder maar indirect licht nodig.

Voldoende daglicht

En zeker ook niet onbelangrijk; planten hebben daglicht nodig. Heb jij een badkamer zonder ramen, dan gaan echte planten helaas niet werken. Je kan dan kiezen voor kunstplanten van goede kwaliteit of gedroogde bloemen zodat je toch die relaxte sfeer kunt creëren.


Badkamerontwerp met planten

In onderstaand ontwerp zie je een badkamer die we hebben ontworpen voor één van onze klanten. Zo heb je direct een idee wat planten kunnen doen met de sfeer in je badkamer.

Wil je ook een tof ontwerp door één van onze interieurstylisten? Boek dan gratis je eerste afspraak in en we denken graag met je mee.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page