top of page

Welke badkamerstijl past bij jou? 4 stijlen uitgelegd

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer, dan wil je de stijl kiezen die past bij jou en het huis. Er zijn tal van opties als het gaat om badkamerstijlen, van Japandi tot retro. Elke stijl heeft zijn eigen unieke kenmerken, zodat je precies het design kunt creëren dat perfect is voor jouw huis. Weet je nog niet welke stijl je wilt en ben je op zoek naar inspiratie? Wij leggen vier badkamertrends voor je uit. Wist je trouwens dat we alle badkamers uit de voorbeelden zelf ontworpen hebben?

 

Wil je meer hulp bij het bepalen van jouw stijl? Mincio ontwerpt jouw badkamer én levert alle producten. Makkelijk alles op één plek vanuit huis geregeld. Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een videocall.

 

Scandinavische badkamerstijl

Een Scandinavische badkamer is een stijl die zich richt op een rustgevende en natuurlijke sfeer. Vaak worden lichte kleuren gebruikt zoals wit, beige en lichtgrijs. Deze kleuren komen terug in het materiaal zoals hout, steen en klei. Het meubilair en de accessoires hebben ook een Scandinavisch ontwerp, met eenvoudige lijnen en neutrale kleuren. Hou je van een ruimtelijke sfeer, het gebruik van veel licht en rustgevende elementen zoals planten, kussens en vazen? Dan is de Scandinavische badkamerstijl iets voor jou.


Japandi badkamerstijl

De Japandi badkamerstijl is een minimalistische stijl die gebaseerd is op een simpel en rustgevend ontwerp. Het is een moderne stijl met Japanse invloeden waarbij licht en natuurlijke materialen worden gebruikt om een rustgevende ontspannen sfeer te creëren. Vooral het gebruik van houten lambrisering tegen de wanden valt op. Ook komen elementen uit de Scandinavische badkamerstijl terug zoals lichtere houttinten en ruimtelijke elementen. Vaak worden organische vormen en aardetinten gebruikt die je echt even dat ontspannen Japanse gevoel geven. Is een badkamer waarin je helemaal tot rust komt met een minimalistisch design wat voor jouw? Kies dan voor een Japandi badkamerstijl.


Retro badkamerstijl

Ook de retro of vintage badkamer is weer helemaal terug. De stijl is geïnspireerd door de jaren 50, 60 en 70 en kenmerkt zich door de authentieke elementen zoals donkere houtsoorten en bronzen en gouden elementen. Ook het kleurgebruik is typisch voor de vintagebadkamerstijl. Denk aan diep groen, denim blauw en zachte pastelkleuren in verschillende patronen en geometrische vormen. Retro badkamerstijlen hebben vaak een vintage look die je terug ziet in de kranen, tegels en accessoires. Ben jij helemaal fan van kleurrijke patronen en authentieke meubels in een nieuw jasje? Dan is de retro look iets voor jou!

Betonlook badkamerstijl

Een betonlook badkamer is een badkamer die is voorzien van een vloer die eruit ziet alsof het van beton gemaakt is. Ook de wanden worden soms in deze stijl meegenomen. Vaak wordt voor deze look kalkstenen vloer- en wandtegels gebruikt. De badkamers hebben een stijlvolle industriële look die ook makkelijk te combineren is met andere stijlen. Mooie bijkomstigheid is dat ze ook sterk en duurzaam zijn waardoor ze een lange levensduur hebben. Wil jij een badkamer met een stoere uitstraling? Dan is de betonlook iets voor jou.

Je eigen badkamer ontwerpen

Bij Mincio zijn we net een tikkeltje anders. We zijn een online winkel maar willen wél het persoonlijke contact met jou. Daarom kun je samen met ons jouw badkamer ontwerpen via videobellen. Jij stuurt ons al jouw inspiratie op en wij zorgen voor hulp bij het uitzoeken van de juiste spullen en maken een mooie tekening zodat je weet hoe jouw badkamer er straks uit gaat zien. Hebben we iets niet? Dan gaan we voor je op zoek! Soms laten we zelfs meubelen op maat maken. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend, dus wacht niet te lang en maak direct een afspraak. We helpen je graag!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page